Menu

Ihanat vinkit kesälomareissulle Eurooppaan

En voisi kuvitella kesälomaa ilman ulkomaanmatkaa. Vaikka Suomi on paras kesällä, levoton matkasieluni kaipaa kokemuksia myös Suomen rajojen ulkopuolelta, myös keskellä kauneinta Suomen suvea.

Tässä tulevan kesän matkasuunnitelmieni ohessa päädyin muistelemaan myös omia aiempia, erityisesti niitä ihanimpia. Kohteita, joihin vielä haluaisin palata. Kohteita, jotka ovat jättäneet ne kaikkein kauneimmat muistot.

Nämä ovat ne ikimuistoiset kohteet, joita sinullekin haluan suositella.

TOP5-vinkit kesälomamatkalle Eurooppaan

 1. Lumoudu Italian kauneudesta Amalfin rannikolla

  Positano

  Positano – yksi Amalfin kauniista helmistä.

  Italia on yksi kaikista ihanimmista. Päätyy Italiassa sitten minne päin tahansa, löytää todennäköisesti jotain kaunista. Koska minä rakastan merta ja maisemaluksusta, on Amalfin rannikko minun valintani. Amalfin rannikko on niin monipuolinen kohde, ettei levottominkaan sielu ehdi siellä tylsistyä.

  Helppoa lomaa kaipaava valitsee tukikohdakseen sitruunoiden ja Limoncellon Sorrennon. Siellä voi viettää rentoja päiviä uima-altaalla seikkailuiden välissä. Mutta vaikka haluaisikin nauttia rennosta lomasta ja nukkua ilman herätyskelloa, kannattaa ainakin yhtenä aamuna herätä ennen aurinkoa, kävellä kalastajasatamaan ihailemaan kultaista auringonnousua ja seuraamaan mereltä saaliineinsa palaavien kalastajien puuhia ja tehdä kierros vanhan kaupungin vielä uinuvilla kujilla.
  Sillä Sorrennon aamu on ihmeellinen.

  Kultainen aamu Sorrennon kalastajasatamassa.

  Lue lisää Sorrennon aamusta täältä.

  Ihanan hotellilöydön lisäksi minä valitsin Sorrennon tukikohdakseni siksi, että siellä on myös satama, josta lähtevät laivat Amalfin rannikon kauneimpiin kyliin Amalfille ja Positanoon sekä kaoottisen rähjäiseen mutta toisaalta niin kiehtovaan Napoliin – kaupunkiin, jossa söin elämäni parhaimman pitsan.
  Lue Napolista ja maailman parhaan pitsan metsästyksestä täältä.
  Sorrennosta käsin on myös näppärä tutustua historialliseen Pompejiin

  Mutta ehkäpä se Napolinlahden kirkkain helmi oli kuitenkin Procidan saari. Minä tein sen virheen, että menin sinne vain päiväksi. Laivalla Napolista.  Olisi pitänyt jäädä yöksi, mieluummin useammaksi.
  Sillä Procida on ihana. Se on oikeasti niin ihana.
  Lue hurmaavasta Procidan saaresta täältä.

 2. Saarihyppele rennosti Kreikan turkooseilla vesillä

  Koufonisi

  Melkein perillä, Koufonisian rauhallisella saarella. Minun kesäparatiisissani.

  Jos aikaa on on vain viikko tai hieman yli, ei kannata ahnehtia liikoja, ettei loma muutu suorittamiseksi. Jos et ole aiemmin saarihypellyt, kokeile kahta saarta. Minun valintani olivat Naxos ja Koufonisia eli Kreikan smaragdinvihreä helmi.
  Minulla on sinulle myös ihana hotellivinkki. Sellainen hotelli, jonka muistan vielä pitkään. Ja ne maman piirakat ja sen papan helmeilevän viinin – ne voin melkein vieläkin maistaa huulillani.

  Naksosin kaupungista, upeista auringonlaskuista, herkkuaterioista sekä tästä ihastuttavasta hotellista voit lukea lisää täältä ja täältä.
  Ja jos haluat sinne, minne kaikki muut eivät ole vielä löytäneet, matkusta keikkuvalla laivalla Naxokselta Koufonisialle. Ainakin kesäkuussa saat tämän smaragdinvihreän meren ympäröimän paratiisisaaren melkein kokonaan itsellesi. Muut turistit tulevat vasta heinä-elokuussa.

  Lue lisää upeasta Koufonisian saaresta täältä.

 3. Lähde road tripille Espanjan luonnonaarteiden äärelle ja hurmaaviin pikkukyliin

  Picos de Europa

  Espanja on maa, jonne palaan yhä uudestaan. Olen känyt siellä jo parikymmentä kertaa. Viettänyt Espanjassa lukuisia kesiä ja yhden syksynkin. Rakastunut Espanjan pääkaupunkiin, lumoavaan Valon rannikkoon ja Baleaarien ihastuttaviin saariin. Mutta ehkä kaikkein eniten olen menettänyt sydäntäni Espanjan pohjoisosien aarteille.

  Olen pyöräillyt Riojan viinialueella, ihaillut Asturiasin tyrskyäviä rantoja ja söpöjä pikku kyliä, vaeltanut pyhiinvaeltajien perässä Santiagoon, ihastunut Pohjois-Espanjan upeisiin vuorimaisemiin ja syönyt pinchoja kulinaristien viehättävässä San Sebastianissa.

  Rioja

  Maagisen kaunis Briñas keskellä Riojan viinialuetta.

  Viikon-parin road tripillä voit yhdistää vaikka nämä kaikki tai poimia itsellesi mieluisimmat.

  Lue lisää Pohjois-Espanjan helmistä:
  Riojan maagisen kaunis Briñas
  Lumoava Asturias
  Picos de Europa
  Pyhiinvaeltajien Santiago

 4.  Patikoi Madeiran komeimmilla poluilla ja levadoilla

  Madeira

  Madeiran komein patikkapolku Pico do Arieirolta Pico Ruivolle kulkee välillä pilvien yllä.

  Luontomatkaajalle, joka on onnellisimmillaan maastokengät jalassa, suosittelen Portugalin helmeä eli Alantin komeaa kukkaissaarta Madeiraa.

  On Portugalilla toki toinenkin luontomatkaajan paratiisi, nimittäin viime kesänä vierailemani Azoreiden vihreä saari São Miguel.  Mutta Azoreita monipuolisempi patikkakohde on kyllä ehdottomasti Madeira, jossa on kymmeniä upeita levadoja ja patikkapolkuja päiväreissuille käveltäväksi.

  Madeira nousi hetkessä yhdeksi minun suosikkikohteistani.
  Lue lisää tästä upeasta saaresta täältä.

 5.  Yhdistä kaupunkiloma ja rantaloma kauniissa Cádizissa

  Cadiz

  Auringon paahtamina päivinä en jaksa innostua uuvuttavista suurkaupungeista, mutta Valon rannikolla Andalusiassa sijaitseva Cádiz on juuri sopivan kokoinen kaupunki kesälomalla valloitettavaksi. Täällä voi yhdistää rennon kaupunkiloman leppoisiin rantapäiviin. Ja jos mielii seikkailemaan, ovat esimerkiksi suloiset valkoiset vuoristokylät (pueblos blancos) vain lyhyen ajomatkan päässä ja Sevillaankiin pääsee nopsasti vaikka junalla.
  Tämä on minun lempikaupunkini ♥.

  Lue lisää Cádizista täältä.

BONUS: Nauti kulttuurista ja upeasta järviluonnosta Saimaan sydämessä

Minä ajoitan ulkomaanreissuni kesällä aina kesä- ja elokuuhun, sillä heinäkuuni haluan nauttia Saimaan rannalla, Suomen komeimmissa järvimaisemissa.

Nimittäin heinäkuussa rakas kotikaupunkini Savonlinna pukeutuu parhaimpiinsa. Silloin rantakatu täyttyy eri kielien sekamelskasta ja kesäravintolat naurusta ja onnellisista ihmisistä. Silloin haluan pysytellä täällä kotimaisemissa,  nauttia kesäisistä kulttuurielämyksistä, suppailla Saimaan sokkeloisilla vesillä ja pulahtaa savusaunasta Saimaan aaltoihin.
Oi että, tule jo kesä.
Minulla on sinua ikävä.

Tässä vielä vinkkilistani Saimaan ihanaan kesään:
Kesä-Savonlinnan helmet

Entä mitkä ovat sinun kesän reissusuosikkisi ja joko sinulla on ensi kesän reissu(t) varattuna? Tai voisiko tuleva kohteesi olla jokin näistä minun suosikeistani?

Matkaterveisin Heidi ♥


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2017 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

20 Comments

 • Menninkäinen
  26.3.2017 at 11:04

  Mä en oel osannut lähteä (kauemmas) ulkomaille kesällä. Suomi ja Lappi on ollut monet kesät meidän matkakohde. Toki on piipahdettu Tallinnassa ja viime kesänä tehtiin Ruotsi-Norja-road trip, mutta sen kauemmas ei ole tullut lähdettyä.
  Nyt mies haluaisi, että lähdettäisiin sinne toiseen kotiin, Kanarialle, kesäkuussa. Vieläkin maistelen tätä ajatusta mielessäni oudoksuen, vaikka kohde onkin mitä rakkain ja mieluisin. Yritän muistella niitä koleita ja sateisia kesäkuita helpottaakseni päätöstä. Minun lomien puolesta aikaa jää vaikka kiertää vielä koko Suomi kesällä sen reissun jälkeen, vaan kun miehen lomat olisi sitten käytännössä siinä ja se tarkoittaisi vain lyhyitä päivän-parin reissuja lähialueille.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.3.2017 at 14:20

   Kiitos kommentistasi Menninkäinen <3. Juuri niiden koleiden kesämuistojen takia haluan heti kesäkuun alussa päästä oikeaan kesään ja samalla kesälomatunnelmaan. Jättää talven pölyt ja työhuoneeseen kertyneet paperipinkat ja paeta kepeään kesätunnelmaan. Kyllä minulle kesäkuulle kelpaisi oikein mainiosti Kanarian aurinko. Ehkä sinä voit kesällä tehdä jonkin tyttöjen reissun Suomessa? Ja antaa miehen tehdä töitä :).
   Minäkin kävin viime kesänä ensi kertaa elämässäni Norjassa, ja oli se kyllä upea kokemus. Tänä kesänä – sen aurinkoisen loman jälkeen – minua odottaa Islanti. Tavallista kylmempi lomavaihtoehto, mutta nykyään huomaan, että tykkään myös kylmistä lomista – ainakin jos tarjolla on upeita maisemia, ja luulen, että niistä ei ainakaan Islannissa ole pulaa.
   Rentoa sunnuntain jatkoa sinulle <3.

   Reply
   • Menninkäinen
    26.3.2017 at 19:53

    Osaisinkin tehdä “tyttöjen reissuja…” Mä olen sellainen kylkinyhverö, että miettisin vain, kuinka “mies varmaan itkee kotona, kun jätin sen yksin…” 😀
    Täytynee tehdä äidin kanssa geokätköilypäiväretkiä etelä-Suomessa….

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     26.3.2017 at 21:35

     Minä olen ihan opetellut. Ei mies tietenkään kauheasti hurraata huuda, kun sen jätän yksin kotiin, mutta minkäs teet kun levoton sielu kaipaa reissuun ja miehellä on liian vähän lomia :D. Geokätköilyretketkin kuulostaa kyllä oikein mukavilta.

     Reply
 • Janni / Lentopelko
  26.3.2017 at 20:23

  Oi että, nää kaikki voisin kyllä toteuttaa, mutta 2, 3 ja 4 kuulostaa aivan ihanilta! Jonkunlainen roadtrip on kyllä muutenkin toteutettava, ei välttämättä juuri Espanjassa mutta jossain Euroopassa. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.3.2017 at 21:40

   Kiitos Janni kommentistasi <3. Road tripit, varsinkin jos niihin voi yhdistää patikointireissuja, ovatkin minusta niitä kaikista ihanimpia. Meidän tämän kesän road trip suuntautuu Islantiin. Voi että odotan <3. Ihania lomansuunniteluhetkiä sinulle.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  26.3.2017 at 21:31

  Ihania vinkkejä! <3

  Vaikka Italia on meille tosi rakas ja olemme siellä paljon matkustaneet, emme ole koskaan käyneet Roomaa etelämpänä. Tuo Sorrento pitää ehdottomasti ottaa pakko nähdä vielä joskus -listalle.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.3.2017 at 21:46

   Vaikka Sorrento onkin aika turistoitunut, on se silti ihana. Ja sieltä on tosiaan niin kätevä mennä laivalla retkille lähikyliin ja saarille. Ja tänään olen haaveillut taas napolilaisesta pitsasta. Oi että. Onneksi ensi kesänä pääsen Italiaan. Onkin jo sinne (herkkujen ääreen) ikävä.

   Reply
 • Saana
  27.3.2017 at 06:45

  Loistava bonus erinomaisten vinkkien päätteeksi, ehkäpä me järjestetään suppaustreffit Saimaan rannalla tulevan kesän aikana? 😉 Olet kyllä saanut kohtalaisen kovan Maderia-kiinnostuksen heräämään kuvillasi ja tarinoillasi. Azorit on kiinnostellut jo pitkään, mutta jos Maderia tosiaan olisikin patikointimielessä mielenkiintoisempi vaihtoehto, niin ehkäpä se tosiaan tarvii laittaa “työlistalle”! 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   27.3.2017 at 09:57

   Ehdottomasti kannatan suppailutreffejä! Ihan mahtavaa <3. Ja sitten juodaan skumppaa kuksista :).
   Azorit on autolla ajeluun kivempi kuin Madeira. Tiet ovat rauhallisia ja on paljon näköalapaikkoja, jonne pysähtyä. Madeiralla on tosi paljon tylsiä tunneleita ja ainakin nyt monet pienet rantatiet oli suljettu maanvyöryjen tms. takia ja oli pakko valita aina nämä tylsät tunnelireitit. Mutta enemmän kunnon patikkareittejä on kyllä Madeiralla. Tosin matkaseuralaisellani oli Azoreilla varvas murtunut, joten ei me mahdottomasti yritettykään etsiä pitkiä patikkapolkuja. Ihania paikkoja molemmat, ja molempiin voisin palata. Azoreilla olisi kiinnostava käydä muillakin saarilla kuin São Miguelilla.

   Reply
 • Päivi Kettunen
  27.3.2017 at 16:41

  Nämä ihanat vinkit ja kuvat saivat aikaan pikaista karttojen selailua ja välimatkojen mittailua. Espanja ja Portugali hautuu mielessä, mutta Italia tulee ensin, jo toukokuussa. Tällä matkalla liikun tosin pohjoisempana, enkä ennätä tuonne ihanaan Amalfiin. Napolista minulla on sama muisto: maailman paras pizza! 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   27.3.2017 at 18:46

   Kiitos Päivi kommentistasi.
   Oi ihana, pääset niin pian Italiaan! Italiassa on kyllä ihanaa, meni sitten minne päin tahansa. Ja nyt maistuisi niin napolilainen pitsa! Oikein nautinnollista tulevaa Italian-matkaa sinulle <3. Minä jään odottamaan matkatarinoitasi.

   Reply
 • Sateenmuru
  27.3.2017 at 20:12

  Houkuttelevia vinkkejä kaikki! Viime kesänä tutustuin paremmin Savonlinnaan, ja se on kyllä todellinen kesäkaupunki! Muista kohteistasi voisin lähteä jokaiseen vaikka heti, etenkin Cadiz on kiehtonut jostain syystä jo pitkään. Ihania valokuvia sinulla muuten myös!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   27.3.2017 at 21:01

   Kiitos Sateenmuru! Onpa ihana kuulla, että tykkäsit Savonlinnasta. Heinäkuussa, kun turistit tulevat, kauniina aurinkoisena kesäpäivänä jossain Savonlinnan rantaravintolassa istuskellessa tuntuu melkein, että olisi Etelä-Euroopassa. Heinäkuussa en tosiaan täältä malta lähteä minnekään.
   Cádiz on tosiaan ihana. Vietin siellä joitain vuosia sitten koko kesän, myöhemmin palasin sinne lomailemaan muutamaksi viikoksi. Ja ihan varmasti sekään kerta ei jäänyt viimeiseksi. Niin ihana kaupunki se on <3.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  28.3.2017 at 14:34

  Lisävinkki – mene Etelä-Eurooppaan jo kesäkuussa, sen jälkeen, heinä-elokuussa se on joko liian kuuma tai liian ruuhkainen tai molempia .-

  Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  28.3.2017 at 14:41

  Tämä on Pirkko niin totta! Kiitos että kommentoit. Toivottavasti lukijat huomaavat tämän. Saman viestin nimittäin lähetin yksityisesti juuri eilisiltana yhdelle lukijalleni joka kyseli lisää Sorrentosta. Minä matkustankin aina Etelä-Eurooppaan aina heti kun koulut loppuvat ja Suvivirsi on laulettu. Silloin ei ole vielä ruuhkaa ja pääsee ihanasti heti kesään. Suomessa kun kesäkuun alku on useimmiten niin epävakainen! Tänä vuonna tarkoitus on elokuussa lähteä sitten Keski-Eurooppaan, saa nähdä, miten täyttä siellä on. Jospa ne keskieurooppalaisetkin olisivat suunnanneet sinne etelään! Tai sitten tänne Suomeen – tänne vielä mahtuu ?.

  Reply
 • Anne
  29.3.2017 at 16:30

  Nyt sait kyllä kiinnostumaan Italiasta!!! Siitä on 100 vuotta, kun olen siellä viimeksi käynyt. Tulin juuri Lontoosta ja toukokuussa tulossa Yorkshiren nummet. Prahan viikonloppu listalla myös. Suomen kohteista ainakin Porvoo.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   29.3.2017 at 19:14

   Mutta kyllä kuulostaa sinunkin reissut ihanilta, erityisesti Yorkshiren nummet kuulostaisi ihan minun jutulta <3. Ja Porvoo on ihana, niin kesällä kuin talvellakin – melkein yhtä ihana kuin Savonlinna ;).
   Italia on tosiaan yksi suurista rakkauksistani. Itselläni on kohta kaksi vuotta (tuntuu sekin melkein sadalta) siitä, kun siellä viimeksi olin, joten nyt kesällä onkin jo ihan pakko päästä. Ja onneksi lennot onkin jo varattu. Italian pitsat, pastat, gelatot ja viini kutsuvat…

   Reply
 • Sulla on oikein kivoja kesälomaehdotuksia tuossa, voin kompata montaa 🙂 Ihastuin Sorrenton seutuun niin että lomailin seuraavana kesänä Maiorissa, nuo joskus kauan sitten sinkkuaikoina. Italian reissuista on ihan liian kauan, kun en miestä ole vienyt sinne vielä ollenkaan eikä me ihan eilen vasta olla tavattu ? Pompeijissa käynti oli hieno kokemus.

  Kreikka on aina ihana vaikka juuri tajusin ettei olla sielläkään käyty 14 vuoteen. Käytiin heti alussa kaksi kertaa puolen vuoden välein, niin päätettiin ettei heti taas Kreikkaan. No juu ei tosiaan.

  Jostain blogista bongasin viime keväänä Espanjan kauniin pohjoisrannikon ja sinne piti päästä roadtripillä Madridista kotiinpäin ajellessa. Parissa kolmessa päivässä nähtiin vasta pintaraapaisu. Pitääkin lukea sun jutut sieltä suunnalta 🙂

  Kaikki tämän vuoden suunnitelmat on auki. Toukokuun viikonloput kierretään koiranäyttelyitä ja kuun lopussa mies menee leikkaukseen, niin ei uskalla mitään sitovaa suunnitella…

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   22.4.2017 at 12:29

   Kiitos Jane kommentistasi! Pohjois-Espanja on tosiaan upea, eikä mekään ehditty nähdä siitä vielä lähellekään tarpeeksi. Pitää joskus päästä uudestaan. Italiaan minulla on aina ikävä. Tänä keväänä ikävä kävi niin sietämättömäksi, että oli jo pakko varata Italian-matka. Nyt en millään malttaisi odottaa.
   Toivottavasti sinäkin pääset jollekin ihanalla kesälomamatkalle <3.

   Reply

Leave a Reply